HTML

Apám

Ebben a blogban édesapám, Vitéz Gyula György életével, pályafutásával és emlékeivel foglalkozom. Gyermek- és ifjúkora épp annyira tanulságos és fordulatos, mint felnőtt éveinek alakulása. Írásaimat ajánlom gyermekeimnek, s barátaimnak, és azoknak, akik szerették, tisztelték, és még emlékeznek rá.

Friss topikok

  • samuanyu: szia apu!a bori név minden verzioja foglalt volt:) tetszik a blogod, egy csomo mindent nem tudtam ... (2011.02.28. 22:35) Testvérei
  • vgyula: Apám feljegyzése. Egyik nótás füzetének közepén találtam rá. Valószínűleg az ötvenes évek előtti m... (2011.02.01. 15:32) A háborúban (1939-1942)

Linkblog

Szőlészeti-Borászati Szakiskola

2011.03.23. 20:35 :: vgyula

Apa 1938 EgerA kép apámat ábrázolja huszonkét évesen. Ekkor Egerben volt a képzés a Szőlészeti Szakiskola keretén belül. Most pedig Budafokról:

"...Az I. világháború után a Szőlészeti-Borászati Szakiskola hároméves oktatási intézet részét képezte. Az átszervezés nem hozott lényeges változást az oktatott anyagban, és a végzettek pincemesterek lettek. Az iskola alapítása óta - az anyakönyvi bejegyzések szerint - 1944 végéig 886 tanuló kapott pincemesteri bizonyítványt..." (Negyedszázad a borgazdaság szolgálatában, Borgazdasági Vállalatok Trösztje Budapest, 1974)

A tabló felirata: "A Tröszt keretében működő államosított pincegazdaságoknál az alábbi dolgozók jubiláltak 1974-ben"

Általam ismert nevek: Durst Dezső és Gelencsér József apám osztálytársai 1936-1939., Keszthelyi Lászlóné a III. pincében munkatársa volt, Király Pál, Kocsis Pál és Tranger Ferenc pincevezetőkként dolgoztak Budafokon, tudomásom szerint.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://idvitezgyula.blog.hu/api/trackback/id/tr52766163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása